2emeelement

Visum Thailand

Visum Thailand

Mocht je naar Thailand gaan op vakantie heb je ter perse een visum nodig. Dat is alleen nodig als je langer dan 30 dagen weggaat. Voor vertrek geldt wel dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Dat zeggen ze omdat ze weten dat sommige mensen een wereldreis willen maken dat wel langer dan een jaar kan duren. Als je een bezoek aan Laos wilt brengen heb je wel een visum nodig. Mocht je die niet hebben kan je die daar kopen. De kosten bedragen dan $ 30 dollar per stuk. Ga je korter weg dan 30 dagen dan heb je geen visum nodig. Mocht je langer weggaan dan wel. Mocht je bijvoorbeeld maar 15 dagen weggaan dan krijg je een soort van stempel en mag je door het land reizen.

convertkit-htQznS-Rx7w-unsplash

Toch een visum?

Het is dus best gemakkelijk om naar Thailand te gaan zonder een visum. Desnoods maakt je daar nog eentje aan als je door Laos wilt gaan. Mocht je toch een visum aanschaffen is hij vanaf het aanschafmoment 90 dagen geldig. Ga je daar na toe voor werk en je zit daar langer dan 90 dagen zou je meerdere malen een visum moeten aanvragen. Als je bevestigd dat je in dat land wilt gaan wonen zou je een heel nieuw paspoort moeten aanvragen. Als je in Europa op vakantie gaat heb je geen visum dat is dus in verhouding beter vergeleken met Thailand. Tijdens dat u uzelf laat vaccineren voor alle bacteriën zou de vaccinateur het nog duidelijk met u bespreken. Zij weten vaak ook wat je nodig hebt en wat niet.

Het laatste wat je erover moet weten is dat je een visum koopt voor dat gedeelte en dus niet voor andere landen. Zodra je met een verkeerd visum het land probeert in te komen wordt je tegengehouden. Je krijgt dan de kans om een nieuw te komen of je wordt eruit gestuurd. Het kan je dus veel gezeur voorkomen als je zorgt dat je netjes alles op orde hebt. Mocht je met een baby op vakantie gaan heb je daar ook een visum voor nodig. Dit nogmaals zou een keer worden uitgelegd bij het laten zetten van een vaccin. Je hebt een visum nodig voor Australië, Indonesië en nog meer landen eromheen. Houd dit dus goed in de gaten. Alvast veel plezier gewenst op uw vakantie naar Thailand. En pas goed op jezelf want het kan ook een gevaarlijk land zijn

MEER TE WETEN KOMEN

vakantie

Rondreis

Het weer