2emeelement

Het weer in Thailand

Het weer in Thailand

Het weer in Thailand is vooral tropisch. Thailand heeft een tropisch klimaat. Dat heeft te maken met de luchtvochtigheid en de warmte wat zich daar afspeelde. Thailand heeft drie soorten klimaten, de ene is echt meer het tropische en de ander is meer een savanne gebied. Het derde klimaat vindt zich in kleine gebieden in en rondom Thailand. Dat is een combinatie van de twee klimaten. Het kan er uitgedroogd zijn en klam tegelijkertijd. Denk dus goed na over de keuzes dat je maakt in welke kleding je wilt meenemen. Niet dat u straks in een lange broek zit wanneer het straks het heetste van de dag is.

De mensen die daar werken hebben het ook welke dag zwaar. Ze werken de hele dag, vol in de zon met weinig drinken. Ze voorzieningen zijn dus ook slecht. De laatste jaren zijn er steeds meer organisaties die zich daar hard voor maken. Dat is goed voor de werkomstandigheden voor die mensen. Zij willen ervoor zorgen dat ze normaal betaald krijgen voor het werk dat ze uitvoeren. Ook willen organisaties voor zorgen dat de werkomstandigheden goed zijn. Niet dat ze in zwarte rook zitten te voor niets. Al zouden ze er veel voor krijgen zou het nog ontzettend slecht zijn voor de mens gezondheid. Als toerist is het ook verstandig op een goud of een pet te dragen. Dat is om een zonnesteek tegen te gaan. Omdat die zon een hele lange dag om je hoofd staat en dat met de combinatie van wel 30 graden of warmer.

rolands-varsbergs-miKmVyq3qhE-unsplash

Warmte verschil

In het zuiden is het in Thailand een stuk warmer dan het noorden dat komt omdat het zuiden dichter bij de evenaar staat dan het noorden. Thailand staat ook bekend om hun eigen vissersdorp. Het is een drop op water gebouwd waar zij de hele dag door vissen. Misschien heb je er ooit wel eens over gehoord? De mannen vertrekken naar dat dorp om zo voor hun familie te zorgen. De moeder past die tijd op hun kinderen. Kinderen gaan dan naar school of helpen met het oogsten van de plantage ergens in de buurt om zo nog wat bij te verdienen. Er zijn ook genoeg kinderen die er alleen voor staan. Dat kan komen omdat de ouders hard moeten werken. De vader werkt dan bijvoorbeeld op de plantage en moeder in een naaifabriek waar ze kleden maken voor over de hele wereld.

MEER TE WETEN KOMEN

vakantie

Rondreis