2emeelement

Een mooie kampeervakantie in Corsica (Haute-Corse) boeken

Als je aan Frankrijk denkt denk je niet meteen aan Corsica. Het eiland midden in de Middellandse Zee ten noorden van Sardinië, maar het hoort wel degelijk bij Frankrijk. Corsica heeft vrij veel bergen, is zo’n achtduizend vierkante kilometer groot en telt ruim driehonderdduizend inwoners. De grootste inkomstenbron van Corsica zijn de toeristen, het is ook een echt populair vakantieoord in het bijzonder om te kamperen. Door het verdrag van Versailles in 1768 werd Corsica Frans grondgebied en de invloeden van de voorgaande eigenaren zijn nog duidelijk te zien. Kamperen in Haute-Corse wordt gegarandeerd een succes. Geniet van de mooie natuur, het lekkere weer en de leuke lokale bevolking.

Natuur in Corsica

Corsica ligt in de middellandse zee en het is in de zomer gemiddeld 29 graden. Ondanks het middelands zeeklimaat kun je in het binnenland op de bergen ruim 90 dagen sneeuw vinden, maar voor een wintersport vakantie hoef je hier niet te wezen. De prachtige bergen en de vele stranden van Corsica is waarom je hier wilt kamperen. Corsica kent een prachtig natuurpark waar al de wilde dieren die op Corsica leven ongestoord hun gang kunnen gaan. Als je deze wilt bezoeken moet je wel van te voren uitzoeken waar je mag komen en waar niet en een camping in de buurt uitzoeken.

Steden in Corsica (Haute-Corse)

Er zijn veel steden te vinden op Corsica. Je ziet de invloeden van de Republiek van Genua nog veel in steden zoals Ajaccio. Dit komt omdat de republiek tot 1755 de eigenaar was van Corsica, totdat Corsica onafhankelijk werd waarna het geannexeerd werd door Frankrijk. Je kunt veel bruggetjes en torens vinden in en rond de oude steden van Corsica, deze hebben een prachtige architectuur typisch voor de Republiek van Genua. Zoek een camping uit in de buurt van een grote stad en geniet van de zon, de zee, het strand en de mooie architectuur van de steden in de buurt. Ideaal ook als je kiest voor een vakantie met een camper. Je kunt dan met de camper overal naartoe rijden. Een camper is zeer geschikt voor een rondreis.

Bezienswaardigheden in Haute-Corse

Als je op Corsica kampeert, moet je het voornamelijk voor de natuur doen. De prachtig blauwe Middellandse Zee zorgt ervoor dat je een heerlijke zonvakantie kan hebben en met de mooie bergen en het natuurreservaat kan je heerlijk uitrusten mits je de juiste camping opzoekt. Als de hitte je wat teveel wordt kan je zelfs de bergen intrekken om wat sneeuwballen te gooien. Er zijn niet veel campings in de buurt van deze bergtoppen dus je moet goed zoeken en op de kleine campings letten in het midden van Corsica. Ook de steden zijn prachtig op Corsica, maar als je hier gaat kamperen zul je waarschijnlijk voor de zon, de zee en de bergen komen.